Stadswandeling Groningen
Stadswandeling Groningen
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Stadswandeling Groningen

november 25, 2022 @ 2:30 am 5:30 am

Ga je mee op deze boeiende stadswandeling onder leiding van Paulien Excursions? Deze prof leidt ons op onze stadswandeling langs mooie architectuur en vertelt over de geschiedenis en de ontwikkeling van Groningen.

Een deel van de wandeling zal door het nieuwe Ebbingekwartier gaan, dit herbergt een gebied waar van oudsher veel industrïele bedrijvigheid was. Zo is er de oude gasfabriek, waar nu moderne woningbouw in de vorm van schotsen is gekomen. Tegenwoordig bruist het er van de creatieve ondernemingen in de oude fabriekspanden en vind je er een meubelmakerij, een jongerencentrum en een theatergezelschap. We gaan langs de laatste aanwinsten van de stad en bezoeken ook het hippe stadstrand.

De afstand is 3-5 km en we doen er een kleine 2 uur over. Start vanaf misschien wel het meest markante gebouw van Groningen, de DOT aan de Vrydemalaan 2, 9713 WS Groningen

Na de wandeling lopen we gezamenlijk weer naar de DOT en krijgen we een drankje in het Wooncafé in de sfeervolle galerie van Annet Gabrïelse daar direct tegenover. Zo sluiten we verliefd geworden op Stad, zoals Groningers hun stad noemen, deze mooie middag af.

Geef je op per mail en ontvang aansluitend een betaalverzoek. Na voldoen is je plek geregeld.

20Euro Kosten all in

Stijn Schotanus

Groningen, NL + Google Maps
+31650687622